Teja Vrankar

Besedilo je nastalo na podlagi terenskega dela v Novem mestu v študijskem letu 2019-2020, v okviru predmeta Antropologija prostora. Tema raziskovanja so bili prostori mladih. S kolegico Tino sva se usmerili v raziskovanje podjetništva med mladimi. Govorili sva s podjetnico V., ki nama je predstavila svojo aktivnost pri tekmovanju Popri, s katerim izbirajo najboljšo podjetniško idejo med mladimi. Sogovornik J. pa je projektni vodja v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik, ki je del Razvojnega centra Novo mesto. 

Sogovornica V., podjetnica, je povedala o mladih: 

‘Full bolj ste individualisti, kakor smo mi bili. Imate neke zelo izdelane kriterije, tudi ko iščete službe, vam ni vseeno, kje boste delali. Jaz se spomnim, v moji generaciji, moji sošolci, jih je 80 % želelo it v Krko, ker je bila to varna zaposlitev z dobro plačo, z dopustom, in to je to. Krka je bila tako, mokre sanje moje generacije, res. Zdaj imajo pa full težave dobiti mlade, ker pač njihove vrednote niso več enake.’ (V. 2019)

‘Popri imajo tri skupine, eno so osnovnošolci, drugi so srednješolci, tretji pa so mladi do 29 let,’ je povedal sogovornik J.  Organizator tekmovanja je Primorski Tehnološki Park. Soorganizatorji so posamezne občine in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, kar pomeni, da tekmovanje podpira tudi država in je zato v njenem interesu. Drugi partnerji so še Tehnološki park Ljubljana, Saša inkubator in Razvojni center Novo mesto

‘Kot Razvojni center opažamo oziroma imamo tudi malo širši pogled, gospodarski. /…/ Naš namen, v osnovi, razvojnega centra, je spodbujanje malega podjetništva, tudi za velike firme, z nekimi inovacijami, si neki dobavitelj, podpiraš.’ (J. 2019) 

‘Težava podjetij, kot je Krka, je v tem, da nimajo pritoka sveže delovne sile. Rabiš mlade, rabiš ta nek sveži mindset; če ga nimaš, zastariš’ (V. 2019). 

Sogovornica V. je ocenjevalka v ocenjevalni komisiji: 

‘Pri mladih je zmagala čisto nora ideja, ki ne bo nikoli ugledala luč sveta, ampak je bila ekipa tako dobra, da te je to prepričalo. Ideja je bila, da bi na kravo neko vrečko namontirali in njihove pline, ki jih producira, uporabili, da bi ogrevali kmetije.’ (V. 2019)

Na uradni spletni strani tekmovanja si lahko preberemo: 

‘Že več kot 10 let je POPRI tisti, ki mladim omogoča razvoj inovativnosti, ustvarjalnosti in podjetnosti.’ 

Opis tekmovanja govori o vrednotah. Na vprašanje, kdaj se začne vzgajati inovativni ‘mindset’, J. odgovarja: 

‘Mi gremo zelo nizko, zadnjič smo imeli delavnico za osnovnošolce, moj sin je bil, šest let je star, pa smo ga naučili. Na koncu je že pičal.’ (J. 2019) 

Od kod podjetniški vpliv? 

‘Sigurno Amerika, dežela sanj, kjer je vse mogoče. Kjer ni nič hudega, če ti je trikrat spodletelo, pa si imel osebni bankrot, četrič … Tako no, je res dežela priložnosti. Pri nas je to bavbav. Če te odpustijo, je bavbav, je konec sveta, če ti propade podjetje, je konec sveta, si odpisan v očeh javnosti.’ (V. 2019)

Nove generacije vzpostavljajo nove prostore in prostori vzgajajo nove prišleke. Smo zahtevni, ker so pričakovanja večja in ker je njihova izpolnitev dosegljiva. Okolje nam vzbuja želje in tudi prepričanje, da si lahko želje (z vztrajnim trudom) izpolnimo. Predpostavka je, da imamo lahko vse in da bomo srečni, če bomo uspešni na vseh področjih svojega življenja. Kaj je ‘vse’? Mnenje sogovornice V. je, da služba ni dovolj: ‘Moraš biti prijateljica, moraš biti partnerka, moraš biti uspešna, pač, vse to rabiš, da si zadovoljna’ (V. 2019). Kljub teku za individualnimi cilji skupnost ostaja vrednota in orodje za doseganje ciljev: 

‘Ker vedno je tako, da več glav več ve in tudi, ko ti z nekom kavo spiješ, pa se čisto tako, neformalno pogovoriš o kakšni stvari, ti lahko nekdo super idejo da. To je vedno tako. Eden ne bo nikoli tako uspešen, kot je lahko dobra ekipa.’ (V. 2019) 

Ideja uspešnosti ni individualna, lahko da ima vsak od nas po svoje prikrojeno, pa vendar je to skupno polje, ki se napaja iz primerov dobre prakse, ta pa je tista, ki jo prizna množica.